תנועת עמיתים – ע"ש עמית בן יגאל ז"ל

עמית נהרג בפעילות מבצעית, והוא בן 21 במותו.

המחבל ומשפחתו שבית הוריו היה לפני הריסה, הגישו בג"צ נגד הריסת הבית. ובג"צ החליט להענות לפנייתם.

בעקבות אירוע זה, בזמן פעולת צופים בשבט פולג, הוביל עידו יונובסקי מהלך לקריאת תנועת הנוער תפוזונים שאותה הוא מדריך לעמיתים – על שמו של עמית בן יגאל.

בימים המעשים הטובים, כמה סמלי, התקיים טקס החלפת השם.

מפגש של האם עם  ראש המועצה לין קפלן, הנהגת הצופים, מדריכים ומוזמנים.

אמו, נאוה כיבדה בנוכחותה וסיפרה ברגישות רבה על אופיו ועל דרכו של בנה עמית.

עין לא נשארה יבשה כשהוקרנה מצגת שהוכנה ע"י המשפחה.

דרך עיניהם ראינו בחור מקסים, ערכי, עם נתינה בלתי נדלית, אופטימיות ורצון לשמח את הזולת.

נאוה: "פגשתי את עידו יונובסקי המרכז הצעיר והמדהים של הצופים. נער בן 17 שכבר בגילו בוערת בו המחשבה להסתכל לעתיד טוב יותר לילדי תל מונד. יחד עם חבריו  החליטו שהם משנים את שם השבט מתפוזונים לעמיתים והכינו חולצה ודרגה על שמך. מיד שראית את היד אוחזת יד בחולצה ידעתי שהגעתי למקום הנכון, נפגשתי עם המדריכים והבעתי את תודתי העמוקה "

ראש המועצה, לין קפלן ברכה והודתה לנעמי בן יגאל על שיתוף הפעולה והנכונות להגיע ולהיות חלק:

"נאוה יקרה, הבנתי שעמית האמין במשפט של א.ד. גורדון 'החינוך הוא הדרך, האדם הוא מטרה'. משפט מדוייק מעין כמותו שמראה שעולם החינוך היה יקר ללבו, מראה על הרגישות שלו ועל הערכים שהיו חשובים לו. אני מקווה שהמחווה הסמלית של ההנצחה של עמית תמשיך ותחזק אותך".

לאחר מכן התקיים מסדר של החניכים הצעירים וחלוקת החולצות והקפיצונים עם דמותו של עמית ז"ל.