תל-מונד – מקום של חינוך. נקודה!🌹

היום, 23.8.20 התקבלה ההחלטה שכל תלמידי בתי הספר היסודיים, מכתה א' ועד לכתה ו' ילמדו 5 ימים בשבוע!
מדובר במהלך מורכב אותו הובילה מח' החינוך, שדורש תגבור משמעותי של משאבי הרשות.
מצ"ב מכתבו של אילן הדס, מנהל מח' החינוך בפנייה למנהלים ולהנהגת ההורים:
"בשבועות האחרונים, אנו פועלים בשיתוף גורמים רבים למען פתיחה מסודרת של שנת הלימודים בהתייחס לכל האילוצים המוטלים עלינו.
כחלק מהיערכות זו, פעלנו – במחלקת החינוך – לכך שבתל מונד יתאפשר להפעיל את בתי הספר היסודיים, באופן שכל תלמיד ותלמידה ילמדו חמישה ימים בשבוע.
לשמחתנו, היום התקבל האישור למהלך זה.
ברור לנו שמדובר במהלך מורכב, אך השכר בצדו – מתן שרות מעולה לתלמידים והוריהם – ראוי וחשוב.
צר לי על הצורך בשינוי נוסף בהתארגנות, אך אבקשך לפעול למימוש תכנית זו כבר לקראת ה- 1/09/2020.
פרטים:
1. תלמידי כיתות א'-ב' ילמדו, כמתוכנן, חמישה ימים בשבוע ולפחות 25 ש"ש.
2. תלמידי כיתות ג'-ד' ילמדו, כמתוכנן, חמישה ימים בשבוע ולפחות 25 ש"ש בקבוצות שלא תעלינה על 18 תלמידים בקבוצה.
3. תלמידי כיתות ה'-ו' בתל מונד ילמדו חמישה ימים בשבוע, ולפחות 24 ש"ש בקבוצות שלא תעלינה על 18 תלמידים בקבוצה.
4. המועצה תתגבר את בתי הספר בשעות נוספות של עוזרי חינוך על פי הטבלה המצורפת למייל זה.
5. המועצה בשיתוף הנהלות בתי הספר תפעל לאיתור חללי לימוד נוספים וכן לתת מענה לחוסרים של ציוד וריהוט על מנת לאפשר הפעלה מיטבית של התכנית,
6. כל בית ספר יתכנן את המערכת שלו ויקבע מה הוא היום החופשי של כל תלמיד בשכבות ה'-ו' (לשאר התלמידים – הלמידה היא בימים ראשון-חמישי).
7. אם לא תהיינה תקלות בלתי צפויות, הכוונה היא להתחיל במערכת כזו כבר ביום הראשון ללימודים – 1/09/2020.
שתפו את יושבי ראש ועדי ההורים במידע זה. גם אנו נוציא להם יידוע בהמשך היום.
בתודה, בברכה ובהצלחה,
אילן הדס