"תודה לכם על הזכות לקחת חלק היום. היה מרגש"

כך בספונטניות שלח רוני, מדריך בקידום נוער הודעת תודה לאחר שסיימו את חלוקת הפרח והמאפה לניצולי השואה שבתל- מונד.
"מרגש. מאוד מרגש. אורות. חוויה מדהימה מלאה בסיפוק שאי אפשר לתאר" – אמרו חניכי הצופים ששטפו את רחובות המושבה.

כל מי שנטל חלק סיפר כיצד התקבל בדמעות ובהתרגשות.
כולם – בליאין ספק שהקורונה והמצב הבלתי אפשרי של "אין את הביחד" מביאה לרעיונות יצירתיים.
"אין את הביחד" לבכות את ההולכים,
"אין את הביחד" של הטקסים.
אבל, הלב, הלב אומר שחייבים.
ואנשים טובים מוכנים להרתם ולתרום.
" אם אין טקס מרכזי, אשמח אם תהיה דרך להעביר לכל אחד מניצולי השואה אגרת שלי בצרוף פרח. שידעו שהלב אתם". אמר ראש המועצה עו" ד שמואל סיסו בישיבת המנהלים.
מכאן הדרך היתה קצרה.
ראש המועצה כתב אגרת. נרכשו הפרחים.
אלי ילוז, יו"ר הצופים שמח על הרעיון. עירית תמרי הנהדרת צרפה מאפה לכל ניצול.
חניכי הצופים בקשו להוסיף ברכה אישית והתוכנית קרמה עור וגידים.
והנה, טלפון נוסף והפעם מרוני, קידום הנוער.
"החבר'ה שלי ישמחו לקחת חלק במיזם הקשור בניצולי השואה". יוצא מן הכלל, העריכו את המחווה
.

מיכל צוברי ומיטל גבע מהמועצה שהיו שותפות לפרוייקט מתחילתו ליוו את בני הנוער הנרגשים.
היטיבה לתמצת שירה. רכזת פולג:
"מאוד היינו רוצים להמשיך את המסורת שנפתחה הערב גם בשנים הבאות, ולא לפספס רגע של נתינה למען אלה שבזכותם אנחנו כאן היום, ואנחנו כל כך מעריכים.
תודה על ההזדמנות,
שבט פולג- צופי תל מונד"