שביל אופניים – כתבה מעודכנת 22.9.19

שביל אופניים או נתיב אופניים הוא מסלול נסיעה מיוחד המיועד לרוכבי אופניים הנסלל לאורך כבישים או רחובות או בשטחים פתוחים כגון פארקים. שבילי אופניים מבטיחים נסיעה בטוחה ונוחה יותר באופניים. הם מקטינים את כמות התאונות המערבות רוכבי אופניים ומעודדים אנשים להשתמש יותר בכלי כתחבורה בת קיימא וכספורט (ויקיפדיה)/
ואצלנו?!
פרוייקט שבילי האופניים החל לקרום עור וגידים.
הסנונית הראשונה – סלילה מרח' הלשם ועד לצומת הסביון.
בימים אלה המועצה נמצאת בעיצומו של תכנון שלב ב', דהיינו: רח' הפרדס, דרך הראשונים והרימון.
במעלה ההדרים (במתחם 89) ובמתחם 105 (ההולך ונבנה בחלקה המזרחי של המושבה) כבר קיים התכנון לשבילים אלה.
לפני מספר חודשים אישרה מליאת המועצה פתיחת תבר"ים לתכנון וביצוע שבילי האופניים ותכנון כביש היציאה וההתחברות לכביש 551 ומחלף ההדרים ושדרוג דרך הלורד.
משמעות התוכנית: שדרוג כביש דרך הלורד – נתיב לכל כיוון, תאורה, מדרכה לכל אורך הכביש ושביל אופניים.
בד בבד מקדם פרסם משרד התחבורה מיזם לשבילי אופניים בין מספר יישובים באיזור מתוך הכרה בנושא כמקדם איכות חיים ואיכות סביבה וכחלק מתוכנית מתאר כוללנית. תוכנית מטרופוליטנית איזורית זו יתבצעו שבילי אופניים מכל ישוב ועד לתחנת הרכבת שבבית יהושע.
אנו ערים לאי הנוחות הזמנית שנגרמת לדיירים הגרים בסמיכות ומצפים לשיתוף פעולה עם התושבים.
בהצלחה.