פגישה עם צמרת משרד התחבורה

הפגישה עם צמרת משרד התחבורה
השרה נאלצה להיעדר מהישיבה עקב דיונים דחופים בכנסת בנושא הקורונה.
בפגישה השתתפו: מנכ"ל משרד התחבורה עופר מלכה, המשנה למנכ"ל, מנהל התשתיות, ראש אגף רשויות מקומיות, ובכירים נוספים במשרד התחבורה, מנכ"ל נתיבי ישראל, ממונה הרשות לתחבורה ציבורית, בכירים מהרשות הלאומית לבטיחות בדרכים וחוצה ישראל.
מטעם המועצה השתתפו: ראש המועצה לין קפלן, מהנדס המועצה יגאל קרז'נר וחבר המועצה עו"ד רותם ריעני שפעל לקידום הפגישה.
הנושאים שהועלו בפגישה :
ראש המועצה הציגה את בעיות התעבורה באזור הנגזרות מגדילת והתפתחות יישובי האזור אל מול היעדר פתרונות תעבורתים ראויים.
הסדרת כביש דרך הלורד המסוכנת – נציגי תל מונד הציגו את הדחיפות בטיפול בנושא וביקשו תקצוב דחוף לשדרוג הכביש. מנכ"ל משרד התחבורה ציין את הקושי של היעדר תקציבי מדינה.
ראש המועצה הציעה ביצוע בשלביות עקב בעיית התקציב והמנכ"ל הבטיח לפעול בנושא לאחר בדיקה מול חברת הבקרה.
חיבור תל מונד ל-551 (דרך מחלף הדרים): נציגי תל מונד הציגו את הצורך לתת מענה תעבורתי לחיבור לכביש הדרים וביקשו לכלול את סלילת הכביש בתכנית הכוללת של סלילת 551.
הובטח לבדוק בחיוב מול מינהל התכנון אפשרות לכלול את הכביש (יציאה דרומה) בתוכנית הכללית של ו-551 וחיבורו לכביש 6.
תוכנית הרחבת וחיבור כביש 553 לכביש 6 – ראש המועצה הדגישה את החשיבות של הסטת הכביש צפונה במקטע הצמוד לתושבי תל-מונד. בתחילת פברואר יוצגו בישיבה יעודית מספר חלופות.
הסדרת כביש דרך הראשונים – חיבור לכפר הס – הנושא ייבדק במגמה חיובית.
ראש המועצה לין קפלן ציינה ש"הפורום המכובד שהגיע לפגישה ממשרד התחבורה והגופים הרלוונטיים מצביעים על היחס הרציני של המשרד לנושאים שהעלינו. התרשמתי שיש הבנה לצרכים של תל מונד ורצון של ממש לקדמם".
בתמונות: מנכ"ל משרד התחבורה עופר מלכה, ראש המועצה לין קפלן, חבר המועצה עו"ד רותם ריעני ומהנדס המועצה יגאל קרז'נר.