סיירת ההורים היישובית מרימה עוגן

בישיבה שהתקיימה השבוע במועצה בהשתתפות ראש המועצה לין קפלן ומפקד תחנת שדות סנ"צ אופיר ביטון הוחלט לתגבר את שורות סיירת ההורים הפועלת בישוב ולקיים מספר מבצעים לאכיפת נהיגה פרועה.

ראש המועצה פתחה את הישיבה ושיקפה את מצב פעילות סיירת ההורים כיום בישוב.

מתוך 70 פעילים בשנותיה הראשונות, מצבת סיירת ההורים כיום מונה כ- 25 מתנדבים אשר רובם הורים לילדים בוגרים אשר אינם נמצאים במערכת החינוך, מצב שאינו מתקבל על הדעת.

כמו כן דיווחה ראש המועצה כי מגיעות למועצה תלונות רבות של תושבים בנוגע לתופעה של נהיגה פרועה ותחרויות נהיגה ברחובות הראשיים של המושבה בסופי השבוע – דבר המסכן חיי אדם ומפריע לשקט הציבורי.

סיירת ההורים הוקמה במטרה לתת תחושת ביטחון לבני הנוער, למנוע וונדליזם, לייצר שיח עם בני הנוער בסופי השבוע. כמו כן, סיירת ההורים התנדבה באירועים קהילתיים ופעילויות לנוער.

נקודה נוספת שעלתה מהשטח – הדרכת הסיירים ביציאה לפעילות מחייבת הגעה לשדות, דבר הגוזל זמן רב ואינו צורך המציאות, היות שהסיירת פועלת ללא נשקים.

סנ"צ אופיר ביטון הדגיש כי לכל יישוב יש צרכים משלו ובתל-מונד זוהה הצורך בפעילות סיירת ההורים.

בישיבה, שהתקיימה באווירה טובה ופרודוקטיבית הוחלטו הדברים  הבאים:

בשנה הראשונה כיעד הגיוסים – קלאסי ולסיירת הורים

יתקיימו מספר מבצעים לאכיפת אופנועים ותחרויות נהיגה ברחובות הראשיים – כבר בסוף שבוע זה.

יתקיים אירוע גיוס מתנדבים לאחר שהתהליך ייבחן ויימצא תהליך מהיר ויעיל מרגע אירוע הגיוס ועד לתחילת קורס בפועל.

בוטל הצורך להגיע לשדות כדי לקבל תדרוך לסיירת הורים. תדרוך יינתן טלפונית.

וזו ההזדמנות לבוא ולהתנדב.

תל-מונד היא הבית של כולנו.

מחכים לכם.