מתכוננים בשגרה, מוכנים בחירום

בתחילת השבוע התקיים אימון מל"ח (משק לשעת חירום), המכין את הרשות לתרחישי חירום במסגרת תרגיל מטה משותף של פיקוד העורף, משרדי הממשלה והגופים הנספחים והרשות המקומית.

במסגרת הפעילות תורגלו מספר תרחישים הכוללים את ראשי המכלולים כגון:

טיפול בנזקי תשתיות מים, חשמל, פינוי נפגעים וטיפול בחללים ומתן שירותי רווחה וסעד לתושבים.

המועצה הציגה את משמעויות הנזקים ואת תוכנית הטיפול המיידית.

התרגיל הסתיים בהצלחה ונציגי פיקוד העורף שיבחו את המועצה על מוכנותה לשעת חירום ועל ביצוע תרגילי היערכות.

לין קפלן, ראש המועצה:

"תרגול חירום בשיגרה חשוב מאין כמותו למוכנות הרשות בשעת חירום.

מערך החירום שלנו בנוי על עובדי המועצה ועל מתנדבים שמשמשים מכפיל כח של ממש.

אנחנו לקראת סגירת הסכם עם משרד הפנים שיהפוך את תל מונד חירום אזורי.

תודה לפיקוד העורף ולמשרדי הממשלה על הנוכחות המרשימה ולעובדי המועצה על תרגיל רציני ורמת מחויבות גבוהה"

אל"מ איתמר גמליאל, מפקד הנפה בפיקוד העורף אשר מלווה את תל מונד כבר מספר שנים הודה לראש המועצה על ההערכות הרצינית של עובדי המועצה ומתנדביה והדגיש בדבריו כי האימון שעברה המועצה המקומית לאורך היום עבר בהצלחה יתרה.

"אני מבחין בשיפור ניכר בעבודת המטה ונעודד השתלמויות מקצועיות לבעלי התפקידים החדשים שנכנסו לאחרונה ואיישו את המכלולים ואת המתנדבים".

יש לציין כי המועצה קידמה בשנתיים האחרונות את נושא החירום כולל בפרוייקט הכשרת המקלטים הציבוריים, וכיום כולם עומדים בתקן ורכישת ציוד ליחידת הסע"ר שלנו.