מנהלת המחלקה: דינה וולדמן
דואר אלקטרוני: dinav94@gmail.com
טלפונים: 7774124 -09
פקס: 7774126 -09
קבלת קהל:
ימים א' – ה 13:00 – 08:00
יום ג' 19:00 – 16:00 ובתיאום מראש
מזכירת המחלקה, דקה זהבה: 09-7774124
עובדת זכאות, סימי עובד: 09-7774130
צוות עובדות סוציאליות
עו"ס יעל לביא – עו"ס משפחה 09-7774131
עו"ס ובר נעמי – עו"ס צרכים מיוחדים 09-7774134
עו"ס מירב עבו – עו"ס קשישים וחוק סיעוד 09-7774133
עו"ס ניר אורגילית – עו"ס משפחה וסדרי דין 09-7774135
עו"ס עידית ששון – עו"ס נערות וסדרי דין 09-7774132
עו"ס יעלה יעקובי – עו"ס משפחה וקהילה 09-7774137
מנהלת היחידה לקידום לנוער – אתי בן-נון
מתאם חברתי מועדון לנערים – חגי טרבלסי
פז לפיד – מרכזת מועדון קשישים
לבנה ארביב – מדריכה עבודות יצירה מועדון קשישים
המחלקה לשירותי רווחה במועצה, עוסקת בתמיכה וסיוע לנזקקים ובשיפור איכות החיים של תושבי המועצה. המחלקה פועלת מחד על פי חוק שירותי הסעד (1958) ועל פי התקנות וההוראות של משרד הרווחה , ומאידך על פי המדינות וסדרי העדיפות של המועצה המקומית תל-מונד. צוות המחלקה מונה 6 עובדות סוציאליות במשרות חלקיות ,עובדת קידום נוער, עובדת זכאות , מזכירה ומנהלת מחלקה. צוות זה מטפל בכ- 500 משפחות בישוב.
המחלקה על עובדיה הקבועים ומתנדביה , משרתת אוכלוסיות שונות בשלבים השונים של מעגל החיים של הפרט והמשפחה . מטרת העבודה היא להביא לתפנית חיובית בחיי הפרט , המשפחה, הקבוצה והקהילה הזקוקים לכך, לסייע להם בפתרון בעיותיהם ולתת מענה לצורכיהם המיוחדים . לעיתים נדרשת התערבות טיפולית במצב של משבר התפתחותי , נורמטיבי חולף , ולעיתים במצוקות עמוקות וממושכות.
מטרת העבודה בתחום זה היא למנוע הידרדרות ולטפל בילדים , בני הנוער ומשפחותיהם.
התערבותנו מתמקדת בתחומים הבאים:
אנו מקיימים ועדות החלטה עם אנשי מקצוע מתחומים שונים במטרה לגבש החלטות באשר לדרכי הטיפול בילדים. במחלקה פקידות סעד לחוק הנוער , המתערבות טיפולית וסמכותית בנושא ילדים בסיכון פיזי ו/או נפשי .
בתחום זה אנו מפעילים מספר שירותים:
מטרת העבודה בתחום זה היא לקדם משפחות במשבר ו/או במצוקה , הן ברמה החומרית והן ברמה הטיפולית . במסגרת זו אנו מפעילים שירות לטיפול בזוג ובמשפחה . השירות מופעל על ידי עובדים סוציאליים אשר רכשו בנוסף להשכלתם המקצועית בעבודה הסוציאלית, הכשרה מיוחדת בטיפול זוגי ומשפחתי והתמחו בתחום. השירות בא לתת כלים , רעיונות ודרכי התמודדות חדשות בבעיות במשפחה ובחיי הנישואין . הסיוע ניתן לזוגות , למשפחות ולבודדים בתחומים הבאים: יחסים מעורערים במשפחה , משפחות חד הוריות, סיוע למשפחות במשבר עקב מוות או מחלה , טיפול במצבי מעבר כגון גירושין, בעיות בתפקוד המיני , שחיקה בחיי נישואין ,בעיות גיל ההתבגרות ועוד. השירות בתחום זה ניתן בתחנה לייעוץ נישואין בלב השרון, שמשמשת כתחנה אזורית.
העיקרון המנחה בעבודה בתחום זה הינו " אל תשליכנו לעת זקנה" – שמירה על כבודם ואיכות חייהם של אוכלוסיית הותיקים בישוב. המחלקה פועלת לסייע לקשיש לשמור ולשפר את יכולתו התפקודית ולחזקו במישור האישי , המשפחתי והקהילתי. לשם כך היא דואגת לפתח שירותים הולמים לאוכלוסייה זו , תוך כוונה להשאיר את הקשיש בסביבתו הטבעית והמוכרת ככל שניתן.
התערבותנו מתמקדת בתחומים הבאים: בעיות בדידות , בעיות ביחסים במשפחה, חולי וסיעוד, וקשיים בתפקוד האישי.
השירותים הניתנים בתחום זה הם:
מועדון מועשר
המועדון ביישוב מיועד לאוכלוסייה עצמאית ותשושה קל, מהווה מסגרת תומכת וחמה המציעה פעילויות שונות ומגוונות. המועדון מופעל ע"י מחלקת הרווחה, על פי הנחיות משרד הרווחה, באמצעות מרכזת ואם בית. המועדון מיועד לכ- 30 משתתפים המשלמים דמי חבר חודשיים סמליים. הקשישים מגיעים בהסעות ומקבלים כיבוד ושתיה. הפעילות במועדון כוללת הרצאות , עבודות יד, פרשת השבוע , התעמלות, מוסיקה ,מסיבות , חוגים ,טיולים ומפגשים עם ילדי הגנים וילדי בתי הספר.
מרכז יום לקשיש – דרך המייסדים מושב חרות
מרכז היום נותן מענה לקשישים עצמאיים ותשושים. זוהי מסגרת חברתית תעסוקתית וטיפולית המיועדת לשמר , לשפר ולקדם את איכות החיים של הקשישים החיים בקהילה ולהפחית מהעומס המוטל על בני המשפחה המטפלים בו. ההשמה במסגרת תלויה בוועדת קבלה ואפשרית באופן פרטי או כחלק מהשירותים הניתנים במסגרת חוק הסיעוד.
מרכזי היום לקשיש במועצה המקומית פרדסיה ובמושב חרוצים
מרכזי יום אלו נותנים מענה לאוכלוסיית תל מונד המוכרים כתשושי נפש (ירידה קוגניטיבית). מרכזי היום מציעים מסגרת חברתית, תעסוקתית וטיפולית, המתאימה גם לתשושי נפש ונועדה לשמר עד כמה שניתן את יכולותיהם של הקשישים. ההשמה במסגרות תלויה במקום פנוי ובוועדת קבלה ואפשרית באופן פרטי או כחלק מהשירותים הניתנים במסגרת חוק הסיעוד.
מרכזי היום מציעים שירותים שונים (משתנה ממרכז למרכז):
חוק סיעוד
סיוע והכוונה לקבלת סיוע במסגרת חוק הסיעוד של הביטוח הלאומי. עפ"י חוק ניתנת הגימלה לקשישים הגרים בביתם ונזקקים לעזרת אדם אחר בפעולות היומיום, וכן למי שנזקקים להשגחה בבית למען בטיחותם ובטיחות הסובבים אותם.
את מידת התלות בזולת ( הלבשה, רחצה ,אכילה , הפרשות וניידות) קובע הביטוח הלאומי עפ"י הערכת תלות המתבצעת על ידי איש מקצוע מביטוח לאומי בביתו של הזקן. השירותים שניתנים לזכאי גימלת סיעוד באים לסייע ישירות בפעולות היומיום בניהול משק הבית – על פי צרכי הזקן ועל פי החלטת ועדה מקומית מקצועית.
השירותים העומדים לרשות הזכאים הם:
שיעורי הגימלה הם 91% – ¾ 9 שעות שבועיות למי שתלוי בזולת
150% – 16-18 שעות שבועיות למי שתלוי בזולת במידה רבה
168% – 22-18 שעות שבועיות למי שתלוי בזולת במידה רבה מאוד
כדי לקבל גימלת סיעוד יש למלא טופס תביעה בצירוף חוות דעת רפואית ואישורי הכנסה ולמסרם ישירות לביטוח הלאומי או באמצעות עו"ס קשישים במחלקת הרווחה.
התפיסה המנחה מדגישה את השמירה על כבודה וזכותה של אוכלוסייה זו להשתלב בחיים נורמטיביים ולממש את הפוטנציאל שלה ככל הניתן בקהילה הטבעית. במסגרת סל השירותים לאוכלוסייה זו אנו דואגים ל:
מסגרות יומיומית מתאימות בקהילה (לעיוורים , נכים ומפגרים).
מסגרות חוץ ביתיות (על פי הצורך).
ההתערבות מתמקדת בתחומים הבאים: אבחון והפנייה למסגרות מתאימות , תיווך וליווי לצורך מיצוי זכויות.
יצירת קשר וטיפול בנערות על סף הידרדרות או מעבר לה במצבי סיכון ומצוקה וסיוע בפתרון מכלול הבעיות בהן הן נתקלות כמו: תקשורת במשפחה , תפקוד בבית הספר ובקהילה, בעיות חברתיות, רגשיות, וכדומה.
לעבודה קהילתית שני יעדים עיקריים:
בתחום זה נערכו 2 קורסי העצמה לנשים בשיתוף הרשות לקידום מעמד האשה והרשויות השכנות:
קורס מנהיגות לנשים.
קורס לנשות עסקים – בימים אלו מוקם מועדון נשות עסקים איזורי.
במצבי משבר (כמו טרור, תאונת דרכים ) באחריותנו לתת מענה הולם לצורכי האוכלוסייה. לשם כך פעלנו להכשרת מערך העובדים הסוציאליים והפסיכולוגים של המועצה בנושאים של "טכניקות התערבות פסיכו- חברתיות "לטיפול בנפגעים נפשית באירוע חירום, תוך הפעלת צוותים רב מקצועיים בישוב.
אנו מאפשרים סיוע חומרי במקרים בהם הפרט ו/או המשפחה נמצאים במצוקה וזאת לאחר שנמצאו נזקקים וזכאים לסיוע ובהתאם למגבלות התקציביות של המחלקה.