"גן הסיאבונגה" – נחנך בתל-מונד

ביום שני 7.11.22 בשעה 10:00 בבוקר, נחנך בתל-מונד "גן סיאבונגה", "תודה" בשפת זולו

הגן נמצא בפארק הגדול ביותר בתל מונד המשתרע על 28 דונם שמחציתם שטחים ירוקים ויכלול בין השאר כ-280 עצים.

לין קפלן: "החזון שלי הוא להפוך את תל מונד לרשות מובילה, משתפת, מאפשרת ומחדשת בכל תחום. זו היתה גם התפיסה בתכנון הפארק שיכלול את מגוון הפעילויות הרחב ביותר הקיים בתל מונד: מתחם נינג'ה, 2 מגרשי כדורסל (מגרש משולב), 2 מגרשי טניס, מתחם משחקים גדול במיוחד עם מתקנים איכותיים ומגוונים למגוון גילאים, גינת כלבים, פינות ישיבה, שביל אופניים היקפי ועגלת קפה.

מחשבה רבה השקענו גם בבחירת המתקנים, בעיצוב ועוד."

קרן קיימת דרום אפריקה תרמה 600 אלף ₪ לפארק שייועדו להקמת גן להנצחת לוחמי האפרטהייד תומכי ישראל.

בגן יינטעו 36 עצים אליהם יוצמד ברקוד אשר יפנה לסיפור הלוחם. בנוסף מתוכנן להיות מוצב בו פסל אשר יפוסל על ידי אמן דרום אפריקאי.

הגן ייקרא "גינת Syabonga" – "תודה" בשפת הזולו.

שריאל גון, מנהל אגף התרמה בחטיבה לגיוס משאבים וקשרי חוץ בקק"ל ציין בדבריו כי הפרוייקט הייחודי, לראשונה בארץ, יהווה דוגמא להנצחת אותם אנשים, שלכולם הייתה זיקה ואהדה למדינת ישראל וכולם תרמו למערכה בשל היותם ציוניים.

"הגן והפסל ידגישו את חשיבות השמירה על זכויות האדם, ללא הבדל דת מוצא או מגדר." ציינה והדגישה לין קפלן.

הטקס התקיים בהשתתפות ראש המועצה לין קפלן, חה"כ רות וסרמן לנדה, ראשי קרן קיימת בדרום אפריקה, ראשי הפדרציה הציונית הדרום אפריקאית, נציגי קק"ל, נציגי שגרירות דרום אפריקה, חברי מועצה, אורחים ותושבים.

תודה גדולה לדרן פלצקי מקהילת יוצאי דרום אפריקה בתל מונד על הסיוע והחיבור לקהילת דרום אפריקה ותודה על ההנחיה משובבת הלב.