גם בשגרה וגם בחירום תל מונד – מקום של חינוך ! החיים בצל הקורונה.

תלמידים והורים יקרים,

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, הוציא אתמול איגרת על רקע התפרצות הנגיף במערכת החינוך ובה נכתב בין היתר "מפת ההתפשטות של הנגיף לכל קצוות תבל וגם אל תוך ישראל, ובכך הציבה לנו אתגר כביר עמו אנו נאלצים להתמודד. מניעה או דחייה של התפרצות הנגיף היא המשימה הלאומית החשובה ביותר העומדת כרגע לפנינו, ולמען השגת המטרה הזו נרתמות כל המערכות, כולל מערכת החינוך."

בהתאם לכך, הנחה ראש המועצה עו"ד שמואל סיסו את מנהל מינהל החינוך אילן הדס והממונה על מערכות המידע במועצה טל דיין לאפשר המשך שגרת החיים, בתוך אוסף הלבטים והאתגרים העומדים בפתחנו.
יחד עם צוותי הניהול של בתי הספר הוקם מערך של סביבת הוראה מקצועית המזמנת אפשרות למידה מרחוק בצורה מיטבית באמצעות פורטל 365. כל בי"ס – עד לרמת הכיתה.

בשלב ראשון, לכל התלמידים תהא אפשרות קלה וידידותית להיכנס למרחב הכיתה באמצעות פרטי סיסמה אחודה של משרד החינוך, ולהוריד בחינם לעד 5 התקנים שונים, אופיס 365 מלא.

כמו כן, ניתן לקבל גישה ישירה לכלל ספקי התוכן המאושרים על ידי משרד החינוך ולעשות שימוש בדף קשר, הכולל תיבות דואר אישיות לתלמיד.
בשלב השני, באמצעות כלי ה- TEAMS, יפעלו צוותי ההוראה לאפשר למידה מרחוק ברמת כיתה ואף ברמת קבוצות למידה קטנות.

במקביל למהלך זה – בתי הספר נערכים לעדכון שוטף של האתרים כדי לשפר האפשרות לקשר מקוון בשגרה ובחירום.

עו"ד שמואל סיסו:" לאור האפשרות כי נגיף הקורונה ישבש את מהלך הלימודים התקין אנו נערכים ללמידה מרחוק המאפשרת למערכת החינוך לפעול כסדרה מבלי שהתלמידים יגיעו פיזית לביה"ס. מערכת 365 תאפשר למידה הדדית ומשותפת, ויתכנו דיונים ושיח כאילו הילדים נמצאים בכיתה עצמה.

באמצעות המערכת ניתן להעלות סרטונים, שאלונים וכל חומר פדגוגי רלוונטי. מערכת החינוך המצוינת בתל-מונד תמשיך לאתר פתרונות איכותיים לכל תרחיש".

כל שנותר לעשות הוא להיכנס לקישור:

ומשם לגלוש לסביבה, באמצעות הסיסמה האחודה של משרד החינוך.
(*) במקרה של קושי בכניסה למערכת – יש לשלוח דוא"ל למזכירות בית הספר.
שנדע ימים של שלווה, בריאות ורגיעה.